Research & Development

 Terug naar overzicht

​​​​​​​Research and Development​​​​​​​

Q-Tech is een innovatieve speler op de markt van bedrijfswagenaccessoires. Om een leidinggevende positie op de markt van bedrijfswagenaccessoires te verkrijgen en te behouden is het belangrijk dat Q-Tech zich continu verbetert en opnieuw blijft uitvinden. Bestaande Q-Tech producten worden daarom regelmatig compleet vernieuwd.

Ook komt het regelmatig voor dat compleet nieuwe producten en concepten worden bedacht en ontwikkeld. Onze afdeling Techniek, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onze producten en concepten bestaat inmiddels uit een team van 4 enthousiaste ontwikkelaars. Deze mensen zijn veelal geschoold als industrieel product ontwerper (IPO) en werken veel met programma's als Solidworks. In dit programma is het mogelijk om het product grafisch in 3D te ontwerpen. Op het moment dat het ontwerp gereed is, kunnen aan de hand van simulaties sterkteberekeningen worden gedaan. Dit voorkomt destructief onderzoek en werkt daardoor kostenbesparend. 

Op het moment dat het product ontwikkeld is, kan dit product door middel van een rendering natuurgetrouw worden afgebeeld en op een bestaande afbeelding van een voertuig worden geplaatst. Hierdoor wordt voor de klant heel goed zichtbaar hoe het product er op het desbetreffende voertuig in de realiteit uit komt te zien. Deze afbeeldingen gebruikt Q-Tech ook bij haar marketing activiteiten, zoals deze website, folders en brochures en social media.