Veilig betreden van het imperiaal!

 Terug naar overzicht

Deze tot nu toe onopgemerkte wetgeving zou ons wel eens kunnen dwingen om onze gewoontes ingrijpend te veranderen! Of het nu gaat om de bouwsector, de energiesector of de dienstensector, meer dan 80% van de bestelwagens die door technici worden gebruikt, zijn uitgerust met een dakgalerij en een ladder op de achterdeur.

Volgens Europese Richtlijn 2001/45/EG van 27 juni 2001 is het bij werkzaamheden op hoogte verplicht om beschermingsmiddelen ter voorkoming van vallen te installeren. Het is echter niet mogelijk om leuningen op een dakgalerij te plaatsen. De werkgever moet daarom het klimmen op de dakgalerij verbieden. De dakgalerij mag alleen worden gebruikt voor het bevestigen van goederen zonder dat de technieker erop hoeft te klimmen

Een traditionele ladder die aan de achterdeur is bevestigd en die de mogelijkheid biedt om naar het dak te klimmen, zal in de toekomst waarschijnlijk verboden worden.

Er bestaat een oplossing, en die heeft de nodige goedkeuringen!

Q-TECH, gespecialiseerd in dakgalerijen, en ALTREX, de specialist in werken op hoogte, hebben samen een reeks telescopische ladders ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen om het gebruik van een dakgalerij mogelijk te maken zonder erop te kunnen klimmen. De nieuwe GET-UP telescopische ladder van Q-TECH is een eenvoudig te gebruiken werkgereedschap dat de veiligheid van het laden en lossen van dakgalerijen verhoogt. De GET-UP ladder kan in elke positie op een dakgalerij worden bevestigd en kan zelfs als werkgereedschap op de werf worden gebruikt.

Als klap op de vuurpijl wordt hij getest volgens EN131-6 door de TÜV.

In punt 4.1 van Richtlijn 2001/45/EG wordt onder meer een reeks eisen gesteld om de stabiliteit van de ladders te waarborgen. De GET-UP ladder ontworpen door Q-TECH en ALTREX voldoet volledig aan deze eisen, hetgeen bij de conventionele ladders niet altijd het geval is.

Wanneer de ladder niet in gebruik is, kan deze naar beneden worden geklapt en gemakkelijk in de bestelwagen worden opgeborgen.

Geen ongevallen, minder risico op ladingdiefstal.

Deze ladder zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw technici op de werkplek, maar voorkomt ook dat kinderen of kwaadwillende personen op het dak van uw bestelwagen klimmen als deze onbeheerd wordt achtergelaten. Helaas zou u verantwoordelijk zijn voor eventuele ongevallen!

U kunt niet zeggen dat U niet gewaarschuwd bent… U kunt net zo goed 2021 op de juiste voet beginnen!