Surprisingly Sustainable

Imperiaal

Hoe doen wij dat?

Minder materiaal.

Bij de ontwikkeling van elk product zorgen wij ervoor dat alle materialen zo slim mogelijk worden benut. Ten eerste geldt de regel: less is more. Daarnaast worden de eigenschappen van geselecteerde materialen maximaal benut, hetgeen de functionaliteit van het product ten goede komt.

Minder verpakking.

Met onze slimme Q-Box hebben we een verpakking waarmee we bijna alle én zoveel mogelijk producten en materialen in 1 doos kunnen verpakken. Minimaal kartongebruik, veel minder loze verpakking (luchttransport) en minder CO2 belasting. Zo leveren wij op een compacte, duurzame en effectieve manier schadevrij uw producten.

Langere levensduur.

Onze producten hebben een lange levensduur. Dit creëren wij niet alleen door onze producten met duurzame materialen te produceren. Ook materiaal eigenschappen en hun bijdrage aan de functionaliteit van een product zijn bepalend. Dat een berijder lang plezier van onze producten moet hebben, staat voorop.

Scheiden en recyclen.

Het is vanzelfsprekend dat wij aan afvalscheiding doen. Zowel in onze productielocaties als in de kantoorgebouwen. Daarnaast worden transportpallets, materiaalrestanten of oud gereedschap bij partijen gebracht die het hergebruiken of herstellen.

Tijdens de ontwikkeling van onze producten houden we ook al rekening met de laatste dag dat het product dienst doet. De mogelijkheid tot recyclen van gebruikte grondstoffen en materialen wordt in acht genomen.